Vårt portsystem vandaliserades natten mellan 29 och 30 mars på Nickelgränd 10.
Portsystemet går ej att laga under påskhelgen, det kommer ske tidigast på tisdag nästa vecka.
Inga nyckelbrickor fungerar i hus 10.
Så tänk på följande saker under den här helgen:
Ta för vana att alltid låsa ytterdörren även om du är hemma. Tjuvar kontrollerar ofta om dörrar är låsta och vi förvarar gärna handväskor, plånböcker och nycklar nära ytterdörren. Det är ett lätt byte för tjuven.
Var försiktig med att släppa in någon okänd person i bostaden. Många äldre personer får besök av falska myndighetsrepresentanter eller andra personer som hittar på anledningar att få komma in i bostaden med det enda syftet att stjäla. Var gärna kritisk. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Alla tjänstelegitimationer är försedda med telefonnummer för kontroll.
Brott i bostadsmiljön förebyggs bäst med hjälp av en väl fungerande grannsamverkan.
Ser du något konstigt ring polisen omedelbart.